Одна з найголовніших потреб людства – це забезпечення їжею. А чи задумувався кожен з нас над тим, скільки продуктів харчування вироблених людством стають елементарними харчовими відходами? З’ясовано, що з усіх відходів виробництва на харчові припадає приблизно 30-50%. А це – третина всієї їжі,1/3 млрд. тонн, що призводить до неймовірних економічних збитків – 1 трлн.$ . Втрати харчових продуктів та харчові відходи сьогодні одна з глобальних проблем людства.
Саме цій темі була присвячена зустріч працівників Мезинського НПП з покошицькими школярами. В ході заходу діти познайомилися з цікавою інформацією про харчові відходи та зрозуміли як «розумно» використовувати харчові продукти.
Едуард Пилипенко, фахівець
з екологічної освіти