Попередньо, в розмові з жіночками про стиль життя і харчові вподобання місцевих жителів, нас зацікавили «калиновики». Цього разу ми їхали туди навмисне, бо калина дозріла, буряк вродив та й житнім борошном ми запаслися. Зустріла нас найстарша жителька села – Волевач Ганна Олександрівна. Приємна бабуся 1938 року народження о 9 ранку вже припрошувала нас до столу тими самими пирогами (варениками, перепечею) з буряком і калиною. Смачні! Що й казати!
Записали рецепт, спробували замісити тісто та плануємо популяризувати цю призабуту страву сіверської кухні.
А господиням, які окрім приготування пирогів ще в”яжуть, вишивають та й господарство немале порають, бажаємо здоров”я!
Алла Наливайко, учасниця краєзнавчої експедиції