Ні для кого не секрет, що ліси – це зелені легені нашої планети. Вони поглинають вуглекислий газ і виділяють кисень, який так необхідний людям і всім живим організмам для дихання. Чотири дорослих дерева за добу виділяють у повітря стільки кисню, скільки достатньо для дихання однієї людини. Крім того, ліс – середовище існування приблизно трьох-четвертих усіх видів рослин, тварин і грибів, що є на нашій планеті. А ще він є частиною культурно-історичного середовища, під впливом якого формуються культура і звичаї цілих народів. Ліс – джерело роботи, та матеріального благополуччя значної частини населення. Цей безцінний дар природи забезпечує нас деревиною і продуктами її переробки, харчовими і лікарськими ресурсами та іншими матеріальними цінностями.
     Ліси займають 1/3 суходолу планети. Їх загальна площа – 38000000 млн.км.2. Внаслідок нераціонального використання цього природного багатства планета втрачає щороку 95 млн. дерев.
     ЦІКАВІ ФАКТИ
– 80 кг. паперу для вторинної переробки рятують від вирубки 1 дерево;
– щосекунди Земля втрачає 1,5 га. недоторканого лісу;
– впродовж життєвого циклу людина використовує 100 м3. деревини – це невеликий гай;
– за 1 год. гектар лісу поглинає стільки вуглекислого газу, скільки за годину видихають 200 людей;
– для виготовлення 1 книги потрібно близько 5 кг. деревної сировини.
     Щороку світова спільнота 21 березня відзначає Всесвітній день лісів. Головна мета цього заходу – поширення інформації про всі аспекти багатства лісу, представлені з трьох позицій: виробництво, захист та відновлення.
     Приєдналися до цієї акції і працівники Мезинського НПП разом з покошицькими школярами під час чергової екскурсії до весняного лісу в ході якої діти дізналися багато цікавої інформації про цей безцінний скарб матінки-природи.

Едуард Пилипенко,
інженер з рекреаційного благоустрою

Залишити відповідь