15 ЛИСТОПАДА – ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВТОРИННОЇ ПЕРЕРОБКИ СИРОВИНИ АБО ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ♻️ РЕЦИКЛІНГУ

       Існує ряд екологічних дат, які вже стали традиційними в роботі відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Мезинського НПП. Серед них і сьогоднішнє – Всесвітній день вторинної переробки.
У 2023 році Мезинський НПП став онлайн учасником круглого столу «ZERO WASTE» за підтримки Zero Waste Alliance Ukraine і зорієнтував просвітницьку роботу щодо проблем з відходами на концепцію «Нуль зівдходів», тобто привчити людей до максимально ефективного використання ресурсів та дбайливого ставлення до природи. Концепція базується на принципах 5-R: reduce, remake, redesign, reuse, recycle (скоротити, переробити, переоформити, повторно використати, утилізувати).
      Цим простим правилам щоденного використання ресурсів навчали учнів початкових класів Деснянської гімназії. З ними опрацювали подаровану гру-лепбук «ZERO WASTE» («Нуль відходів»).

      Лепбук складається з трьох цікавих по-своєму блоків завдань:
1) ЗМЕНШУЙ (Запитання у вигляді тестів як відмовитися від пластику та зайвого);
2) ВИКОРИСТОВУЙ ПОВТОРНО (це маршрут, на якому є завдання замінити побутові речі одноразового використання на речі багаторазового використання);
3) ПЕРЕРОБЛЯЙ (завдання полягає в тому, щоб правильно сортувати сміття: скло, папір, пластик, метал та інші відходи.
      Варто відмітити, що в процесі гри учні не лише засвоїли нову інформацію про екологічні проблеми, а й отримали масу позитивних вражень.
      Ми вбачаємо в проведенні еколого-просвітницьких заходів щодо формування навичок екологічно дружнього поводження з відходами великий потенціал для впровадження в громадах та популяризації серед населення принципів «нуль відходів».

Наливайко А.Є., заст. нач. відділу еколого-освітньої роботи та рекреації

Залишити відповідь