🌿У Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни фахівці Мезинського парку розповіли про вплив воєнних дій на довкілля

     Війна в Україні впливає не лише на продовольчу безпеку, але й має економічні наслідки для всіх країн. Сьогодні це ще й питання екологічної безпеки та спільного майбутнього, бо істина, яку не розуміє російська федерація, однак, усвідомлює весь світ, дуже проста: будь-який воєнний конфлікт не має локального характеру, коли йдеться про довкілля. Екосистеми не можна розділити умовними кордонами, просто намалювавши їх на карті. Якщо руйнується природна рівновага в одній геолокації, це обов’язково відчує інша.
     Війна в Україні за своїми масштабами заподіяної шкоди довкіллю – це найбільший конфлікт з часів Другої світової війни, який можна назвати екоцидом.
     Чергова зустріч працівників Мезинського НПП з учнями 11 класу Понорницького ліцею була присвячена саме цій темі. Під час заходу учні познайомилися з жахливими фактами шкоди, заподіяної російським агресором навколишньому середовищу нашої держави та до яких екологічних наслідків це може призвести в майбутньому.

Едуард Пилипенко,
інженер з рекреаційного благоустрою I категорії

Залишити відповідь