«ПРИРОДНІ РЕСУРСИ ПРИКОРДОННИХ ТЕРИТОРІЙ В УМОВАХ ЗМІНИ КЛІМАТУ»

     21-24 вересня 2021 року у Національному університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка, відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Природні ресурси прикордонних територій в умовах змін клімату»., яка об’єднала понад 50 представників з різних регіонів України і європейських країни.
     22 вересня 2021 року пленарні доповіді і виступи були присвячена актуальним питанням сучасних природничих наук, зокрема проблемам Балтійського регіону і Помор’я, стану лісових екосистем Карпат, фітоінвазіям Півдня і Півночі України, збереженню болотних екосистем Чернігівщини, біорізноманіття і ландшафтів різних територій, урбаністичним питанням, розглядалися окремі проблеми ресурсозбереження, рекреації і розбудови природоохоронних територій.
     23 вересня 2021 року відбулася польова сесія конференції, яка була пов’язана з вивченням кліматичних процесів у заплаві Десни біля с.Вознесенське, відвідуванням гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Болото Мох» в околицях села Єліно Сновської громади Корюківського району. В рамках виїзду була екскурсія до Музею історії партизанського руху на Чернігівщині та урочища «Лісоград». Учасники спостерігали процеси ксерофітизації і адвентизації заплавних лук Десни, вивчали стан оліго-мезотрофного болота з журавлиною болотною, багном болотним та іншими рідкісними бореальними видами.
     24 вересня 2021 року учасників конференції чекала екскурсія древнім містом Черніговом, відвідування Валу, Болдиних гір та дзвіниці Свято-Троїцького собору.
     В якості співорганізатора V Міжнародної науково-практичної конференції «Природні ресурси прикордонних територій в умовах змін клімату» виступив і Мезинський національний природний парк, співробітники якого долучилися до конфренції.

Юрій Карпенко, к.б.н., доцент, начальник
науково-дослідного відділу

Олександр Яковенко, начальник
відділу еколого-освітньої роботи та рекреації

Залишити відповідь