Сьогодні у світі відзначається День екологічної освіти (World Environmental Education Day)  – важливе нагадування про те, наскільки значущим є знання про нашу планету та усвідомлення відповідальності за її майбутнє.

Саме екологічну освіту сьогодні в світі вважають пріоритетним напрямом навчання і виховання учнів та молоді.

В Мезинському національному природному парку є цілий відділ еколого-освітньої роботи та рекреації, фахівці якого постійно здійснюють еколого-освітню діяльність, в рамках якої протягом навчального року для школярів проводяться уроки, різноманітні вікторини, конкурси й квести на екологічну тематику. Молодь, населення Понорницької й Коропської селищних рад та гості регіону залучаються до участі в екологічних акціях, освітньо-рекреаційних програмах. Також на базі парку діють екоцентр, зелений клас.

Фахівці парку постійно ведуть просвітницьку діяльність на сайті парку та в засобах масової інформації. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин тут: https://www.facebook.com/MezinNNP

Мета проведення таких екологічних заходів – це залучення до вивчення природи та культури, історії краю, а ще формування відповідальності за збереження довкілля.

Важливо відзначити, що Всесвітній день екологічної освіти – це не просто день освіти, це заклик до дії. Він закликає нас до самоосвіти, підвищення обізнаності та спільної роботи задля більш зеленого та безпечного майбутнього.

Залишити відповідь