Коли найкраще йти по гриби? Де і за яких саме умов вони ростуть, та як орієнтуватися в їх виборі? Про це та інші цікаві факти про гриби розповіла фахівець з екологічної освіти Мезинського НПП учням Деснянської гімназії під час еколого-освітнього заходу «Гриби: від насолоди до небезпеки».
Отже, в осінній сезон грибники збирають найбільш поширені їстівні гриби Новгород-Сіверського полісся – це білі, маслюки, підберезовики, опеньки.
Проте, слід пам’ятати й про правила безпеки в умовах війни та норми заготівлі. В області діє Постанова Чернігівської ОВА про заборону відвідування лісових масивів. Та згідно з розпорядженням голови Чернігівської ОДА №288 від 05.08.2008 р. «Про максимальні норми безоплатного збору дикорослих трав’яних рослин, квітів, ягід, горіхів, грибів тощо» зазначено, що кожна людина безкоштовно один раз на день може для власних потреб заготовити білих грибів та лисичок 15 кілограмів, опеньок 30 кілограмів, інші – 15 кілограмів.