Літній відпочинок

Проведи час з користю

     Вихідний день. На дворі гріє сонечко. Постає питання, чим зайнятися сьогодні? Адже, все чого хочеться – знайти затінок, піймати прохолодний ковток повітря, збудженого пахощами літа, і на повні груди з насолодою вдихати його п’янкий аромат.

 

Сім’єю або запросивши друзів можна гарно провести час де завгодно, але  можливість повного психічного і фізичного відновлення та зняття напруги, підвищення життє- і працездатності людини забезпечить лише зміна постійного місця проживання, активний відпочинок та спілкування з природою. Таку можливість надає Мезинський національний природний парк.

   Тільки подумайте! Чисте повітря, прекрасні краєвиди, різноманіття рослин, спів пташок … Все це дуже близько. Ось воно. Біля нас. Треба лише мати бажання, щоб зупинитися на хвилинку, побачити і щиро посміхнутися заклопотаній збором меду бджілці, зайнятим вигодовуванням пташенят лелекам чи ластівкам.

       Взагалі, наш регіон володіє специфічними рисами – це чисте природне середовище та гармонійний агрокультурний ландшафт. І не дарма ще 20 тис. років до н. е. в добу палеоліту береги р. Десна заселили кроманьйонці, бо вже тоді люди розуміли як багато можуть дати наші річки, ліси та плодючі ґрунти. Традиційний стиль життя, що зберігся у сучасних малих поселеннях (Мезин, Курилівка), також є важливою особливістю, що приваблює «на село» туристів, переважно з міських районів, і надає колоритності відпочинку в українському селі.

      Познайомте своїх дітей з історією рідного краю, навідавшись до Мезинського археологічного науково-дослідного музею, у фондах якого зберігається понад 40 тис. експонатів; покажіть визначні пам’ятки: Мезинська палеолітична стоянка, багатовіковий Цар-дуб, який знаходиться в х. Рихли і є ботанічною пам’яткою природи місцевого значення; палац фельдмаршала П. Румянцева-Задунайського, споруджений у с. Вишеньки з нагоди приїзду Катерини ІІ в Україну, озеро Хотинь – найбільше заплавне озеро на ділянці р. Десна між Новгород-Сіверським і Коропом. Зробіть любительські фото на згадку.

      Орендувавши палатку та влаштувавшись на рекреаційному пункті, облаштованому для кемпінгу, ви максимально наблизитесь до природи і зможете порибалити, влаштувати пікнік та зустріти світанок.

Приємного відпочинку!

 

Наливайко А. Є. – провідний фахівець з рекреації 
Мезинського НПП

Залишити відповідь