Один день у життя літнього клубу «Ми вдома – в Україні», що проводится в Коропській школі, вписали і фахівці Мезинського національного природного парку.

     У шкільні роки гра залишається важливим засобом не лише відпочинку, а й творчого пізнання. Тож, щоб процес навчання зробити цікавим, створити у дітей бадьорий настрій та полегшити засвоєння навчального матеріалу, ми підібрали екоігри. Та поділивши учнів за віковими категоріями, поринули в світ природи.
     Перша група під час екогри «Голодні пташенята» мали змогу відчути себе в ролі пташки та пташенят; довідатися скільки зусиль потрібно докласти пташці, щоб вигодувати своє потомство; яку користь приносять птахи знищуючи велику кількість шкідливих комах.

     У другій групі вивчали граючись таємничу тварину, яка більшу частину свого життя живе під землею, будує складні нори, має лапи – «екскаватори», а ще чорну блискучу шерсть, яка не має будь-якого нахилу, а росте прямо, що дозволяє вільно пересуватися у своїх апартаментах як вперед так і назад. Під час гри діти спробували «наосліп» здобути собі їжу як кріт. Було пізнавально, цікаво, весело…

      Третя група дізналася на занятті про рись — яскравого представника сімейства котячих. Дітям дуже сподобалась рухлива гра «Полювання рисі». Ще вони її малювали із закритими очима, шукали сліди (гра Слідопит). Таким чином, розширили знання дітей про один із видів дикої природи, який фактично в ХХ ст. був знищений по всій Європі. Та засвоїли, що ліси завдячують здоров’ям нашій плямистій хижачці.

      Отож ще один день з життя клубу минув весело та пізнавально.

Залишити відповідь