В об’єктиві досліджень – Десна на території Мезинського НПП

              В  Мезинському національному природному парку (Чернігівська обл.) розпочала роботу експедиція науковців Інституту еволюційної екології НАН України і Сумського державного університету. В планах фахівців – дослідження безхребетних Десни, водойм та прибережних територій, що мають природоохоронне та екологічне значення.

             Провідний інженер лабораторії вивчення і збереження біорізноманіття  Інституту еволюційної екології Дубровський Юрій Володимирович констатував, що ця комплексна екологічна експедиція науковців Національної академії наук та викладачів Сумського державного університету працює на території НПП за таким напрямами як  планктонні та зарослеві види ракоподібних; види жуків, зокрема, турунів; водні молюски та найпростіші. Певна увага буде приділена оцінці ступеню органічного забруднення гідрооб’єктів. Під час експедиції також апробовуються експрес-методи оцінки екологічного стану та таксономічного багатства гідрооб’єктів на території парку.

   Ці роботи проводяться в плані з’ясування природоохоронного значення та можливостей збалансованого використання квазі-природних екосистем, що за площею переважають у Мезинському НПП.

       Під час зустрічі та наради з адміністрацією Мезинського НПП обговорювалися основні напрями подальшої співпраці при вивченні Десни та її заплави, обміну науковими матеріалами та результатами досліджень.

 

Юрій Карпенко,

нач. Відділу науки, екоосвіти та рекреації Мезинського НПП

Залишити відповідь