Мезинський НПП на виставці «Харківщина: туристичні відкриття»

    2-3 червня Чернігівщина туристична була представлена загальним стендом про туристичний потенціал області та окремими мініекспозиціями, присвяченими Національному архітектурно – історичному заповіднику «Чернігів стародавній» та Мезинському національному природному парку на виставці «Харківщина: туристичні відкриття», що проводилась у презентаційно-виставковому центрі «Радмір Експохолл» в м. Харків.

    Основними темами заходу визначено активний відпочинок (водний, спортивний, кінно-спортивний, велосипедний, пішохідний, екстремальний та ін.види) та цікаві екскурсійні пропозиції.


У складі делегації від нашої області, крім вищеназваних організацій, були представники Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, клубу екскурсоводів Чернігівщини та приватні підприємці, які працюють у наданні послуг з активних та екстремальних видів відпочинку. Також до відома гостей та відвідувачів виставки на стенді Чернігівської області була представлена різноманітна інформаційно-друкована продукція.

    У роботі виставки взяли участь 120 експонентів – представників різних напрямів туристичної галузі, музейних установ, вузів Харківщини, закладів оздоровлення тощо. Окрема частина виставки була надана під експозиції інших областей України.

У рамках роботи заходу для гостей з інших областей України проведений інформаційний тур «Харківщина. Історія в особистостях, подіях та легендах». Учасники туру відвідали меморіальний комплекс «Висота маршала І.С. Конєва», літературно – меморіальний музей Г. С. Сковороди, де побували на цікавій екскурсії з використанням анімаційних елементів. Всі учасники туру були вражені колекцією оригінальних картин відомих світових художників та скульпторів, таких як, Малевич, Шишкін, Васнєцов, Конєнков та багатьох інших, які експонуються у Пархомівському історико-художньому музеї. Учасники туру також мали змогу ознайомитися із сучасними сільськими садибами та агрокомплексами, які надають послуги з розміщення та обслуговування у сільській місцевості.

     Масштабність виставки, фаховість організації та туристичні родзинки Харківщини презентували регіон у гарному світлі й для багатьох відвідувачі стали справжнім відкриттям.

пр. фахівець з рекреації Мезинського НПП,

Наливайко Алла

Залишити відповідь