Міжнародний день біологічної різноманітності

     22 травня традиційно відзначили Міжнародний день біологічної різноманітності, темою якого цьогоріч визначено «Біорізноманіття та сталий туризм». Тема обрана, у зв’язку із проголошенням Генеральною Асамблеєю ООН 2017 року Міжнародним роком сталого туризму. Відзначення дня біорізноманіття у рамках цієї теми – це ще одна нагода звернути увагу широкої спільноти на актуальні питання збереження і невиснажливого використання біорізноманіття у контексті розвитку туризму та зменшення негативного впливу туризму на біорізноманіття і довкілля.

        В рамках цього дня працівники Мезинського НПП організовано вирушили на еколого-краєзнавчий маршрут «Від історії до сьогодення» з метою інспектування стану екскурсійних обєктів, пам’яток природи, шляхів сполучення.

  Дійшли висновку, що прогулянка екологічними стежками Мезинського національного природного парку, зокрема Рихлівською дачею, без сумніву вразить більшість жителів великих асфальтованих та густозаселених міст, природничих науковців, а також простих любителів природи. Тихі мальовничі місця з типовим широколистяним лісом подалі від цивілізації, відродження Свято-Миколаївського Пустинно-Рихлівського монастиря, печери, викопані монахами у товщі лесу, повалені дерева, столітні, кремезні дуби не залишать байдужими жодного відвідувача.

   Природні оази Мезинського НПП – це ті місця, в яких можна відпочити від буденної метушні галасливого міста, подихати свіжим повітрям та замислитися про сенс буття. А ще на пам’ять про подорож зробити класні фото.

Залишити відповідь