УДОСКОНАЛЕННЯ ЗБОРУ ТА ВИКОРИСТАННЯ ДАНИХ ПРО БЕЗПЕКУ ТА ГІГІЄНУ ПРАЦІ

Темою цьогорічного Всесвітнього дня охорони праці, який відзначається 28-го квітня, буде «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці». Новину про це розміщено на офіційному сайті Міжнародної організації праці.

 

Систематизація даних про професійні захворювання та нещасні випадки на виробництві має важливе значення для запобігання нещасним випадкам. Тому вкрай важливо поліпшувати системи реєстрації та повідомлення про нещасні випадки, що сталися на виробництві.

Збір та аналіз інформації мають проводити на національному рівні. Це дало б змогу країнам досягти кращих показників ефективності національної системи охорони праці та допомогти їм визначити пріоритети у сфері охорони праці загалом.

Крім того, оптимізувавши збір даних з охорони праці, простіше буде визначати пріоритети у роботі зі вдосконалення національних програм охорони праці на робочих місцях.

Оптимізація національних систем реєстрації та повідомлень про нещасні випадки дасть змогу на державному рівні збирати та аналізувати дані для запобігання нещасним випадкам у майбутньому.

Залишити відповідь