«Стрес на робочому місці : Колективний виклик»

ЗВЕРНЕННЯ

Організаційного комітету Мезинського НПП

  підготовки та проведення у 2016 році заходів з нагоди      Дня охорони праці в Україні

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

 

       За ініціативи Міжнародної організації праці з метою привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці щорічно 28 квітня, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу відзначають Всесвітній день охорони праці. 

       У 2016 році Всесвітній день охорони праці за рекомендацією МОП відзначатимуть під девізом «Стрес на робочому місці: колективний виклик».

        Одним з індикаторів розвитку суспільства є стан здоров’я населення, зокрема працівників. За станом здоров’я окремої людини стоять якість трудових ресурсів держави та продуктивність праці.

         Психосоціальні ризики та стрес на робочому місці є одним з найскладніших питань у сфері охорони праці та здоров’я, актуальність яких загальновизнана для всіх країн, професій і працівників.  

          Стрес – фізична та емоційна реакція організму, яка виникає тоді, коли посадові обов’язки не відповідають здібностям, ресурсам і потребам працівника. Стрес на робочому місці не є виключно негативним явищем,проте надмірності неприпустимі.

           У тривалій перспективі стрес на робочому місці може призвести до виникнення безсоння, емоційного занепокоєння, мігрені, хронічної втоми, депресії, алергії, захворювань опорно-рухового апарату,гіпертонії, серцевого нападу, нещасного випадку та навіть спровокувати самогубство.

           Сьогодні в усіх сферах суспільного життя, у тому числі й в охороні праці, необхідно переймати успішний досвід західних колег, впроваджувати прогресивні технології, сучасні системи управління. А що стосується стресових навантажень у процесі трудової діяльності, давайте разом – і працівники, і роботодавці – подбаємо про гідні умови на робочих місцях.

                                                                                                                                    Організаційний комітет Мезинського НПП

Залишити відповідь