НАУКОВЦІ В НАШОМУ РЕГІОНІ

В Мезинському НПП приймали гостей, оскільки парк став співорганізатором Міжнародної наукової конференції «Природні та техногенно змінені екосистеми прикордонних територій у постчорнобильський період» та Міжнародної науково-практичної студентської конференції «Структурно-функціональна організація природних і антропогенно трансформованих екосистем прикордонних територій».

Конференція стартувала 9 жовтня 2014 р. пленарним засіданням в Чернігівському НПУ ім. Т.Г.Шевченка, відкривав яке проректор з наукової роботи, д. іст. н., проф. Дятлов Володимир Олександрович, та завершилася екологічним польовим практикумом геоботанічних, зоологічних, гідрологічних та мікологічних досліджень.

Наступного дня 37 науковців (ботаніка, географія, історія, технічні науки) провели секційні засідання у візит-центрі Мезинського НПП. Відкрила засідання вступним словом-привітанням директор парку Симоненко Ніна Василівна, яка в загальних рисах окреслила роботу установи, її основні завдання та згадала цікаві моменти з життя НПП.

У роботі секційного засідання взяли участь науковці Інституту ботаніки ім. Н.Г. Холодного НАН України, ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка, працівники Мезинського НПП та інших природоохоронних установ України, представники освітніх закладів України. У такий складний час були навіть представники з Луганської та Донецької областей. Вони поділились своїми здобутками, які, нажаль, зруйнувала війна.

Учасники конференції презентували розробки проведення наукових досліджень, пов’язаних з вивченням території України та поділилися досвідом поширення екологічної освіти у громадськість. За результатами роботи Міжнародної конференції було видано збірник статей.

Окрім засідання, робоча група конференції відвідала цікаву екскурсію в Мезинському археологічному музеї ім. В.Є. Куриленка та його філіалі, а завершився день неформальним спілкуванням групи на оглядовому майданчику  Пузирева гора з деснянською панорамою.

Пам’ятною подією в історії НПП стало висадження біля музею реліктового дерева – гінкго дволопатевого – професором, доктором біологічних наук Андрієнко Тетяною Леонідівною.

Останній робочий день конференції був присвячений підведенню підсумків та екскурсійній пішохідній програмі по Чернігову гостям з регіонів.

 

Оргкомітет конференції Мезинського НПП

Залишити відповідь